11 bästa stränderna på Zakynthos [LISTA & BILDER]

Med sina många underbara stränder är Zakynthos en drömdestination för alla strandälskare där ute. Oavsett om du söker avkoppling, äventyr eller bara vill njuta av solen och havet, har denna ö något för alla.

I denna artikel tar vi dig med på en virtuell resa längs kusten för att upptäcka Zakynthos 11 bästa stränder. Från avskilda vikar till livliga turistorter erbjuder varje strand en unik upplevelse och fantastiska vyer som kommer att ta andan ur dig. Dessutom kommer vi att förse dig med lockande bilder som förstärker skönheten och lockelsen hos varje strand.

Oavsett om du är en äventyrslysten vandrare som vill utforska gömda pärlor eller en solälskare som bara vill luta dig tillbaka och koppla av, kommer denna lista att ge dig insikt om vilka stränder du inte får missa på Zakynthos. Så gör dig redo att drömma dig bort till de glittrande turkosa vattnen och känna solens varma strålar på din hud när vi tar dig med på en virtuell strandresa till Zakynthos bästa kuster.

Kort sammanfattning av de 11 bästa stränderna på Zakynthos 2024

De 11 bästa stränderna på Zakynthos 2024

Navagio Beach (Shipwreck Beach) - Zakynthos paradisiska juvel
Navagio Beach (Shipwreck Beach) från ovan.

Navagio Beach, även känd som Shipwreck Beach, är en av de mest ikoniska och fantastiska stränderna på Zakynthos. Beläget på den nordvästra delen av ön, omgiven av dramatiska kalkstensklippor och kristallklart turkost vatten, är Navagio Beach en plats som tar andan ur dig och erbjuder en verklig postkortsvy.

Det som gör denna strand så unik och spektakulär är det gamla vraket av smuggelfartyget VM Panagiotis, som ligger strandat på den vita sanden. Det sägs att fartyget smugglade sprit och fastnade i en storm innan det landade på denna avlägsna strand på 1980-talet. Sedan dess har det blivit ett landmärke och en symbol för Navagio Beach.

För att nå Navagio Beach måste du antingen ta en båttur från närliggande hamnar eller bege dig till utsiktsplatsen ovanför klipporna, där du kan njuta av en fantastisk panoramautsikt över den pittoreska bukten och det förfallna vraket. När du sedan kommer ner till stranden kan du koppla av på den mjuka sanden, sola under den grekiska solen och ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet.

Denna strand lockar besökare från hela världen, vilket gör den till en populär turistattraktion på Zakynthos. Under högsäsongen kan det vara lite trångt, men det är definitivt värt besväret att uppleva denna naturliga skönhet och unika plats.

För att verkligen fånga skönheten och magin i Navagio Beach, är det bäst att besöka under de tidiga morgontimmarna eller sena eftermiddagen när solen kastar sitt gyllene sken över stranden och klipporna, vilket skapar en atmosfär av ren förtrollning.

Navagio Beach är en symbol för Zakynthos och en plats som du inte får missa under ditt besök på ön. Med sin dramatiska skönhet, det förfallna vraket och det kristallklara vattnet kommer du att känna dig som om du har hamnat i en drömlik värld där paradiset möter äventyret.

2. Laganas Beach – Familjevänlig strand och turkosblått vatten

Laganas Beach - Familjevänlig strand och turkosblått vatten

På den sydöstra kusten av Zakynthos finner vi Laganas Beach, en av öns längsta och mest populära stränder. Med sin mjuka sand, azurblåa vatten och en livlig atmosfär är Laganas Beach en favoritdestination för både lokalbefolkningen och besökare.

Det som utmärker Laganas Beach är dess tillgänglighet och bekvämligheter. Med ett brett utbud av hotell, restauranger, barer och vattensportscenter längs stranden finns det något för alla. Dessutom erbjuder stranden en mängd olika aktiviteter som passar både barn och vuxna. Från strandvolleyboll och jet-skiåkning till båtturer och snorkling, finns det aldrig brist på saker att göra på Laganas Beach.

För familjer är Laganas Beach särskilt attraktiv på grund av dess långgrunda vatten och skyddade läge. Barn kan leka i det lugna vattnet medan föräldrarna kopplar av på solstolarna längs stranden. Dessutom finns det ett antal strandbarer och serveringar där du kan njuta av en svalkande dryck eller en läcker måltid medan du tar in den fantastiska utsikten över havet.

En annan anledning till att Laganas Beach är så populär är dess närhet till det marina livet. Här kan du ha möjlighet att få en glimt av de majestätiska havssköldpaddorna som häckar i området. För att skydda dessa hotade arter finns det vissa regler och restriktioner för båttrafiken längs stranden, särskilt under häckningssäsongen. Detta gör att du kan njuta av naturen och samtidigt bidra till bevarandet av den.

Under kvällen förvandlas orten Laganas till en livlig plats där nattlivet blomstrar. Restauranger, barer och nattklubbar i byn erbjuder en mängd olika underhållningsalternativ för dem som vill dansa och festa fram till de tidiga morgontimmarna.

Laganas Beach har verkligen något för alla. Oavsett om du letar efter avkoppling och solbad, familjevänliga aktiviteter eller nattliv och fest efter stranden, kommer du att hitta det här. Den vackra stranden, det turkosblåa vattnet och den livliga atmosfären gör Laganas Beach till en oemotståndlig destination på Zakynthos.

3. Gerakas Beach – En naturskyddad pärla för havssköldpaddor och avkoppling

På den sydöstra kusten av Zakynthos, i närheten av den pittoreska byn Vasilikos, ligger Gerakas Beach, en av de mest förtrollande och natursköna stränderna på ön. Med sin orörda skönhet och status som ett naturskyddsområde är Gerakas Beach ett sant paradis för både besökare och det marina livet.

Det som gör Gerakas Beach så speciell är att den är en av de viktigaste häckningsstränderna för de hotade havssköldpaddorna – den falska karettsköldpaddan, även känd som Caretta caretta. Under nattliga perioder kommer sköldpaddorna upp på stranden för att lägga sina ägg och säkra fortsättningen av sin art. Därför är det viktigt att respektera och skydda deras livsmiljö.

Förutom dess betydelse för havssköldpaddorna erbjuder Gerakas Beach också en överflödande skönhet för besökare att upptäcka. Med sin mjuka, gyllene sand, klart turkosa vatten och dramatiska klippformationer, skapar stranden en idyllisk miljö för avkoppling och återhämtning.

Eftersom Gerakas Beach är ett naturskyddsområde finns det vissa regler och restriktioner för att skydda både sköldpaddorna och deras livsmiljö. Besökare uppmanas att inte störa sköldpaddorna, inte lämna skräp och inte störa sanddynerna. Det är viktigt att visa respekt för naturen och bidra till bevarandet av detta värdefulla ekosystem.

Förutom att njuta av strandens naturliga skönhet kan besökare också delta i olika aktiviteter. Det finns möjligheter till snorkling och dykning för att utforska den undervattensvärld som omger stranden, eller så kan du helt enkelt ta en lugn promenad längs stranden och njuta av den fridfulla atmosfären.

Gerakas Beach är inte lika livlig som vissa av de mer turistiska stränderna på Zakynthos, vilket gör den till en perfekt plats för dem som söker ro och avkoppling. Här kan du hitta lugnet, njuta av naturens skönhet och låta dig svepas bort av den magiska atmosfären som omger denna naturskyddade pärla.

Att besöka Gerakas Beach är inte bara en chans att uppleva en fantastisk strand, det är också en möjlighet att vara en del av bevarandearbetet för havssköldpaddorna och deras livsmiljö. Genom att respektera och skydda denna unika plats kan vi bidra till att bevara det biologiska mångfalden och skapa en hållbar framtid för dessa fantastiska sköldpaddor.

Gerakas Beach är helt enkelt en plats där naturens underverk möter människans strävan efter harmoni och bevarande.

4. Porto Limnionas – En naturlig pärla med turkosvatten och steniga klippor

På den västra delen av Zakynthos kust hittar vi en gömd skatt vid namn Porto Limnionas. Denna naturliga strand, med sina kalkstensklippor och kristallklara turkosvatten, lockar besökare med sin vackra och pittoreska miljö.

När du närmar dig Porto Limnionas kommer du att förstå varför det anses vara en av de bästa stränderna på Zakynthos. Klippformationerna, täckta av grönska, stupar ner i det bländande blå vattnet och skapar en spektakulär bakgrund som tar andan ur dig. Det är som att ha stigit in i en naturlig lagun, en plats där lugnet och skönheten sammanflätas.

Stranden i Porto Limnionas är inte en typisk sandstrand, utan består istället av små stenar och klippor. Detta ger en unik och charmig atmosfär till platsen. Du kan hitta din egen privata hörna bland klipporna för att sola och njuta av lugnet eller använda en av de solstolar som finns tillgängliga.

En av de stora attraktionerna vid Porto Limnionas är den fantastiska snorkling som erbjuds. Det klara vattnet och det rika marina livet gör detta till en perfekt plats för att utforska det underbara undervattensvärlden. Du kan simma runt klipporna och upptäcka färgglada fiskar och kanske till och med hitta gömda grottor och grottsystem.

Förutom att njuta av sol och hav kan du också prova den läckra maten på restaurangen vid Porto Limnionas. Här kan du smaka på färska skaldjur och traditionella grekiska rätter samtidigt som du njuter av den fantastiska utsikten över bukten.

Porto Limnionas är en plats där naturens skönhet verkligen tar över och erbjuder en avkopplande och naturskön miljö. Det är en plats där du kan slappna av, njuta av det kristallklara vattnet och skapa minnen som varar för livet.

Att besöka Porto Limnionas är som att upptäcka en hemlig oas på Zakynthos. Med sina steniga klippor, turkosvatten och den fridfulla atmosfären ger denna strand en upplevelse som inte får missas under ditt besök på ön.

5. Banana Beach – En livlig strand för sol, sand och vattensporter

På Zakynthos sydöstra kust finns Banana Beach, en strand som är känd för sin livliga atmosfär och utbud av vattensporter. Med sin mjuka sand, glittrande vatten och en mängd aktiviteter är Banana Beach en plats där sol och skoj går hand i hand.

Det som utmärker Banana Beach är det breda utbudet av vattensporter och aktiviteter som erbjuds här. Oavsett om du är en äventyrslysten själ eller bara vill ha lite kul i solen finns det något för alla. Du kan prova på vindsurfing och känna den uppfriskande vinden i håret, ge dig ut på en vattenskidåkningstur eller testa på bananbåtåkning med vänner och familj.

Förutom vattensporterna har Banana Beach också en livlig strandatmosfär. Här hittar du strandbarer där du kan njuta av uppfriskande drycker, lyssna på musik och dansa på strandfesterna som ofta hålls här. Det är en plats där människor samlas för att ha kul, skapa minnen och njuta av den livliga stämningen.

Om du vill koppla av och sola på Banana Beach finns det gott om solstolar där du kan slappna av och njuta av solens strålar. Stranden är välutrustad med bekvämligheter som toaletter och duschmöjligheter, vilket gör det enkelt att hålla sig fräsch under dagen.

Banana Beach har också sin egen unika atmosfär. Den lockar till sig både lokala och internationella besökare och skapar en kosmopolitisk stämning. Här kan du träffa människor från hela världen och njuta av den gemensamma passionen för sol, hav och äventyr.

Om du letar efter en livlig strandupplevelse och en plats där du kan prova på olika vattensporter och njuta av strandlivet, är Banana Beach definitivt ett besök värt. Med sin energiska atmosfär och utbud av aktiviteter kommer du att ha en oförglömlig tid på denna pulserande strand.

Banana Beach erbjuder det bästa av sol, sand och vattensporter. Det är en plats där du kan släppa loss, ha kul och skapa minnen som varar för evigt. Oavsett om du är en äventyrslysten själ eller bara vill njuta av strandens skönhet, kommer Banana Beach att överträffa dina förväntningar och erbjuda en strandupplevelse utöver det vanliga.

6. Xigia Beach – En naturlig spa-oas med helande vatten

På den nordöstra delen av Zakynthos ligger Xigia Beach, en av de mest unika och natursköna stränderna på ön. Det som gör Xigia Beach så speciell är dess helande egenskaper, tack vare dess naturliga källor med mineralrikt vatten.

När du närmar dig Xigia Beach kommer du att märka den distinkta doften av svavel som kommer från de helande källorna. Dessa källor är rika på kollagen och svavel, vilket sägs ha positiva effekter på hud och hälsa. Besökare söker sig hit för att uppleva den unika spa-upplevelsen som vattnet erbjuder.

Stranden vid Xigia Beach består av små stenar och klippor, vilket ger den en rustik och naturlig karaktär. Vattnet är kristallklart och har en vacker turkosfärg som kontrasterar mot de omgivande klipporna. Det är en plats där du kan koppla av och njuta av den lugna atmosfären samtidigt som du får uppleva naturens helande kraft.

Förutom att bada i de helande källorna och njuta av det vackra vattnet kan du också utforska området runt Xigia Beach. Det finns grottor och klippor att upptäcka, vilket gör det till en idealisk plats för snorkling och dykning. Du kan också ta en promenad längs stranden och beundra den naturliga skönheten som omger dig.

Xigia Beach erbjuder också vissa faciliteter för besökare, inklusive solstolar och parasoller, samt en liten taverna där du kan njuta av traditionell grekisk mat och dryck. Det är en plats där du kan koppla av och njuta av den lugna atmosfären samtidigt som du tar hand om ditt välmående.

För dem som söker en unik och avkopplande strandupplevelse är Xigia Beach ett måste på Zakynthos. Det är en plats där du kan njuta av det naturliga spaet och samtidigt beundra den natursköna omgivningen. Det är en strand som lockar besökare med sin helande vatten och lugna atmosfär.

Xigia Beach är en påminnelse om naturens förmåga att läka och förnya. Det är en plats där du kan fördjupa dig i de naturliga källornas helande kraft och samtidigt bli inspirerad av skönheten i den omgivande naturen. Så ta en paus från vardagen och unna dig en resa till Xigia Beach för att uppleva en strandupplevelse som är utöver det vanliga.

7. Porto Zoro Beach – En naturskön pärla med klippformationer och turkosblått vatten

På Zakynthos sydöstra kust ligger en gömd skatt vid namn Porto Zoro Beach. Denna natursköna strand med sina dramatiska klippformationer och lockande turkosblåa vatten är en verklig pärla som inte får missas under ditt besök på ön.

När du närmar dig Porto Zoro Beach kommer du omedelbart att bli betagen av den naturliga skönheten som omger den. Stora klippformationer sträcker sig ut i havet och skapar en spektakulär bakgrund för stranden. Den mjuka sanden och det kristallklara vattnet ger en inbjudande känsla och skapar en oas av lugn och ro.

Porto Zoro Beach erbjuder en unik atmosfär med sin kombination av klippformationer och grönska. Den omgivande växtligheten, inklusive tallar och olivträd, ger en naturlig skugga och en svalkande bris som kompletterar strandupplevelsen.

För dem som älskar att utforska och vara aktiva, erbjuder Porto Zoro Beach fantastiska möjligheter till snorkling och dykning. Det kristallklara vattnet gör det möjligt att upptäcka det rika marina livet och beundra de färgglada fiskarna och korallerna som frodas här.

Stranden är också utrustad med bekvämligheter för besökare, såsom solstolar och parasoller, samt en restaurang där du kan njuta av utsökta måltider medan du tar in den fantastiska utsikten över havet.

Porto Zoro Beach är en plats som passar perfekt för dem som söker avkoppling och närhet till naturen. Du kan tillbringa timmar med att sola och läsa en bok i skuggan av klipporna eller ta ett uppfriskande dopp i det klara vattnet. Här kan du verkligen känna dig nära naturen och njuta av dess lugnande och inspirerande kraft.

För att verkligen uppskatta skönheten i Porto Zoro Beach är det rekommenderat att besöka tidigt på morgonen eller vid solnedgången när stranden belyses av de gyllene strålarna och skapar en magisk atmosfär.

Porto Zoro Beach är en av de bästa stränderna på Zakynthos, och dess naturliga skönhet och lugna atmosfär gör den till en plats som kommer att stanna kvar i ditt minne långt efter att du har lämnat ön. Så ge dig själv gåvan av att utforska denna natursköna pärla och upplev frid och skönhet vid Porto Zoro Beach.

8. Makris Gialos Beach – En idyllisk strand med kristallklart vatten och naturskön omgivning

Makris Gialos Beach - En idyllisk strand med kristallklart vatten och naturskön omgivning

På Zakynthos norra kust, i närheten av den charmiga byn Volimes, hittar du en av öns bäst bevarade hemligheter – Makris Gialos Beach. Denna idylliska strand, med sin mjuka sand och kristallklara vatten, omges av naturskön skönhet och erbjuder en avkopplande och fridfull atmosfär.

Makris Gialos Beach lockar besökare med sin naturliga skönhet och orörda miljö. Med sitt turkosblåa vatten och en strand som sträcker sig framför dig, inbjuder den till att slappna av och njuta av solens strålar. Den lugna och fridfulla atmosfären gör att du kan koppla av och uppskatta den naturliga skönheten som omger dig.

Stranden vid Makris Gialos är relativt avskild och mindre turistisk, vilket ger en mer intim och exklusiv upplevelse. Här kan du hitta din egen lugna plats, låta dig svepas bort av ljudet av vågorna och ta in den vackra naturen som omger stranden.

Förutom att njuta av sol och hav, har Makris Gialos Beach också fantastiska möjligheter till snorkling. Det klara vattnet gör det enkelt att utforska den marina världen som frodas här. Du kan upptäcka färgglada fiskar, vackra koraller och kanske till och med hitta gömda grottor och undervattensformationer.

Makris Gialos Beach har också vissa faciliteter för besökare, såsom solstolar och parasoller, samt en strandbar där du kan njuta av förfriskningar och lättare måltider. Det är en plats där du kan tillbringa hela dagen, omgiven av naturens skönhet och lugnet från havet.

För att komma åt Makris Gialos Beach kan du antingen gå nerför de natursköna stentrapporna eller ta en kort båttur från närliggande hamnar. Oavsett vilket sätt du väljer att nå stranden, kommer du att belönas med en underbar och avkopplande strandupplevelse.

Makris Gialos Beach är en pärla som erbjuder en lugn reträtt och en möjlighet att komma bort från de mer livliga turiststränderna på Zakynthos. Det är en plats där du kan koppla av, njuta av naturen och återuppliva dina sinnen. Så ta dig tid att utforska denna vackra strand och låt dig förföras av dess enastående skönhet och fridfulla atmosfär.

9. Alykes Beach – En familjevänlig pärla med gyllene sand och kristallklart vatten

På den östra kusten av Zakynthos hittar vi Alykes Beach, en av öns mest älskade stränder och en idealisk destination för familjer och besökare i alla åldrar. Med sin mjuka gyllene sand, kristallklara vatten och en rad bekvämligheter är Alykes Beach en plats där sol och roligt möts.

Alykes Beach erbjuder en långsträckt kustlinje och en bred sandstrand som sträcker sig framför dig. Det är en plats där du kan lägga ut din handduk, slå dig ner och njuta av den varma solen och den friska havsbrisen. Det lugna och klara vattnet gör det också till en perfekt plats för simning och lek för både barn och vuxna.

För familjer finns det många faciliteter och aktiviteter på Alykes Beach. Vid stranden finns det solstolar och parasoller att hyra, vilket gör det enkelt att koppla av och njuta av stranddagen. Det finns också ett utbud av vattensporter och aktiviteter som erbjuds, som till exempel vindsurfing och trampbåtar, vilket ger möjligheter till äventyr och skoj i vattnet.

Längs stranden hittar du en mängd restauranger, tavernor och kaféer där du kan njuta av traditionell grekisk mat och dryck. Det finns också små butiker där du kan köpa badartiklar och souvenirer.

För dem som vill utforska mer av området runt Alykes Beach, finns det också möjligheter till vandringar och cykelturer i de omgivande gröna områdena. Du kan upptäcka den natursköna naturen och njuta av den fridfulla atmosfären som Zakynthos landsbygd erbjuder.

Alykes Beach kombinerar det bästa av en avkopplande strandupplevelse med en familjevänlig atmosfär och många möjligheter till roliga aktiviteter. Det är en plats där du kan skapa minnen och njuta av sol, sand och hav. Så ta med dig din familj och upplev den gyllene stranden och den fridfulla atmosfären på Alykes Beach – en pärla på Zakynthos som kommer att erbjuda en minnesvärd strandupplevelse för alla.

10. Agios Nikolaos Beach – En pittoresk strand med lugn atmosfär och kristallklart vatten

På Zakynthos norra kust, nära den charmiga fiskebyn Agios Nikolaos, ligger en pärla av en strand med samma namn – Agios Nikolaos Beach. Denna pittoreska strand, med sin natursköna omgivning och kristallklara vatten, lockar besökare med sin lugna atmosfär och naturliga skönhet.

Agios Nikolaos Beach är känt för sin naturliga skönhet och intima atmosfär. Med sin fina sand och det turkosblåa vattnet erbjuder stranden en inbjudande plats att koppla av och njuta av solen. Det är en perfekt plats för dem som söker lugn och ro, bort från de mer livliga turiststränderna.

Den pittoreska omgivningen kring Agios Nikolaos Beach är också en del av dess charm. Med grönskande kullar och omgivande klippor skapar stranden en naturskön oas där du kan känna dig nära naturen. Det är en plats där du kan ta en promenad längs stranden och njuta av den fridfulla atmosfären.

Vattnet vid Agios Nikolaos Beach är kristallklart och inbjudande. Det är perfekt för simning och snorkling, och möjliggör en möjlighet att utforska det marina livet som frodas här. Du kan upptäcka färgglada fiskar och kanske till och med stöta på sköldpaddor som simmar i det klara vattnet.

Stranden har också några faciliteter för besökare, såsom solstolar och parasoller för att säkerställa att du kan njuta av din strandupplevelse i bekvämlighet. Det finns också en taverna i närheten där du kan njuta av läckra grekiska rätter och kanske till och med prova några lokala specialiteter.

Agios Nikolaos Beach är en gömd skatt på Zakynthos som erbjuder en avkopplande och naturskön strandupplevelse. Det är en plats där du kan koppla av, njuta av naturens skönhet och känna dig bortskämd av det kristallklara vattnet. Så ge dig själv gåvan att besöka denna vackra strand och upplev lugnet och skönheten vid Agios Nikolaos Beach.

11. Kalamaki Beach – En naturskön och skyddad strand för sol och havssköldpaddor

Kalamaki Beach - En naturskön och skyddad strand för sol och havssköldpaddor

På Zakynthos södra kust finns en pärla vid namn Kalamaki Beach, en av öns mest populära stränder. Med sin breda kustlinje som ansluter sig till Laganas Beach, mjuka sand och lugna atmosfär är Kalamaki Beach en idealisk plats för dem som söker sol och avkoppling. Stranden är väldigt långgrund, vilket gör den perfekt för den som har barn eller vill kasta boll eller frisbee i vattnet.

Det som gör Kalamaki Beach unik är dess status som en av de viktigaste häckningsplatserna för havssköldpaddor – den oäkta karettsköldpaddan. Med tanke på dess betydelse för bevarandet av dessa hotade arter är Kalamaki Beach en skyddad zon där särskilda regler och restriktioner gäller för att skydda både sköldpaddorna och deras livsmiljö.

Besökare på Kalamaki Beach har chansen att vara en del av bevarandearbetet genom att respektera dessa regler. Det är viktigt att inte störa sköldpaddorna, undvika att lämna skräp och följa riktlinjerna för båttrafik och badning i området. På så sätt kan vi alla hjälpa till att skydda dessa fantastiska varelser och deras naturliga livsmiljö.

Förutom dess betydelse för havssköldpaddorna erbjuder Kalamaki Beach också en underbar strandupplevelse för besökare. Den breda sandstranden ger gott om utrymme att hitta en plats att koppla av och njuta av solen. Det klara vattnet inbjuder till sköna simturer och möjligheter till snorkling för att upptäcka den marina världen som frodas här.

Kalamaki Beach har också faciliteter för att göra ditt besök bekvämt och trevligt. Det finns solstolar och parasoller att hyra, samt ett urval av strandbarer och tavernor där du kan njuta av förfriskningar och god mat medan du tar in den fantastiska utsikten över havet.

Kalamaki Beach är en plats där naturens skönhet möter bevarandearbete och avkoppling. Det är en strand som erbjuder en sällsynt chans att uppleva det marina livet och vara en del av dess bevarande. Så ta dig tid att besöka Kalamaki Beach, njuta av solen och havet, och bidra till att bevara det fantastiska arvet av havssköldpaddorna på Zakynthos.

Lämna en kommentar

resebloggar.info